В утрешния 17-и септември (неделя) предстои да се изиграе едно от най-нажежените дербите в родния елит - това между ЦСКА и ЦСКА 1948. “Престрелките” между “Българска армия” и Бистрица вече започнаха, като междувременно бе отговорено на един от въпросите, които стоят на дневен ред всеки път, когато тези два отбора се срещат през последната астрономическа година - ще гледа ли на живо мача “червената” легенда Стойчо Младенов?

Младенов, който си тръгна от “Борисовата градина” през пролетта на 2022 с грандиозен скандал, започна работа в края на миналото лято като оперативен директор в ЦСКА 1948. Това привлече гнева на “червената” общност и дори се стигна до крайни действия по адрес на звездата “екзекутора” в алеята на славата пред стадион “Българска армия”.

Броени седмици след това се игра и първата среща след назначението на Младенов между двата отбора. Легендата на българския футбол тогава предпочете да не бъде на “Армията”, защото определено щеше да взриви напрежението по трибуните. Той не гледа на живо и следващия мач в София през тази пролет, когато на практика ЦСКА загуби титлата, завършвайки 1:1. Младенов присъства само на мача в Бистрица няколко месеца по-рано.

Сега няма да бъде по-различно. Оперативният директор на ЦСКА 1948 и този път няма да присъства на стадион „Българска армия“ за гостуването на отбора, пише “Тема Спорт”, което може би за момента е най-доброто решение, тъй като напрежението отново се покачва, а феновете на стадиона в “Борисовата градина” със сигурност ще бъдат особено възпалени от присъствието на видни хора от “червените” среди, които с времето предпочетоха да работят за отбора от Бистрица. Подобни събития миналата година предизвикаха ескалация на напрежението и неприятни сцени.

Мачът между ЦСКА и ЦСКА 1948 от 9-ия кръг на efbet Лига е в утрешния 17-и септември (неделя) от 20:15.

Снимка: БГНЕС