Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро няма да прави никакви промени в титулярния състав спрямо убедителната победа с 3:0 над Берое в Стара Загора в последния двубой преди паузата за мачове на националните отбори, пише Тема спорт. Както вече писахме, сърбинът ще запази формацията 4-4-2 с ромб в средата на терена, която изпробва за първи път под Аязмото, а след това заложи на нея и в контролата с Литекс (5:1) в Тетевен през миналия уикенд. Той ще излезе с нея и срещу ЦСКА 1948 в неделя.

В Стара Загора армейците изиграха най-силния си мач от началото на сезона. След отсъствие от 4 мача сред стартовите 11 се завърна Иван Турицов, в ядрото на ариергарда си партнираха Кордоба и Християн Петров, а отляво на защитата игра Вион. Пред него действаха Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тобиас Хайнц, който беше с най-свободна роля и обикаляше по целия фронт на атаката. На нейния връх пък си партнираха Естрада и Назон.

Единствената потенциална промяна е свързана с физическото състояние на Християн Петров, който в последните дни записа два пълни мача като капитан на младежкия национален отбор срещу Естония (1:1) и Израел (1:0). Почти сигурно дебют за армейците през второто полувреме пък ще запише най-новото попълнение на тима Емануел Шакич, който присъедини към отбора във вторник, но се намира в отлична физическа форма.

Вчера Нестор Ел Маестро получи и още една добра новина – лазаретът на ЦСКА се изпразни, след като и Браян Морено поднови пълноценни тренировки. През миналата седмица това направи и Данило Асприля, който дори се отчете с две попадения срещу Литекс. Така единствените контузени в състава остават нидерландците Матей и Де Нойер, които трябва да се завърнат за зимната подготовка на тима.

Снимка: Lap.bg