Локомотив (Пловдив) надигра ЦСКА 1948 с 2:1 в контролна среща, играна на "Лаута". "Черно-белите" поведоха с 2:0 до 23-ата минута с голове на Мартин Паскалев и Евандро, а в края на срещата Никола Илиев върна едно попадение за гостите. 

Това бе втора проверка и за двата тима от началото на зимната им подготовка. В първата си контрола Локомотив надви с 2:1 дублиращия си отбор в закрита учебна игра. ЦСКА 1948 пък завърши наравно 1:1 с втородивизионния Добруджа в първия си спаринг от подготовката. 

Локомотив откри резултата в 12-ата минута, когато Мартин Паскалев бе оставен непокрит при центриране от корнер и реализира с глава.

Десет минути по-късно играчите на Александър Томаш удвоиха аванса си. „Черно-белите“ разиграха бързо в противниковата половина и Евандро се озова на стрелкова позиция на границата на наказателното поле, от където преодоля Генадий Ганев с техничен удар за 2:0.

В 36-ата минута стражът на гостите се намеси решаващо при точен изстрел от въздуха на Бабакар Дион, а малко след това удар на Радослав Кирилов бе избит в корнер от Динко Хоркаш.

През второто полувреме снеговалежът над Пловдив се усили и условията за игра станаха много тежки, а положенията пред двете врати липсваха.

В 65-ата минута влезлият като резерва Ефе Али от състава на Локомотив бе изгонен от игра с директен червен картон след грубо влизане в краката на Михаил Цонев.

В 82-ата минута отборът на ЦСКА 1948 върна едно попадение чрез Никола Илиев за 2:1. В 89-ата минута гостите можеха и да изравнят резултата, но уцелиха греда и така Локомотив записа втора победа от началото на зимната си подготовка. 

Снимка: Lap.bg