Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите на старта на подготовката на "червените", които ще участват в Лигата на конференциите. Специалистът очаква столичани да бъдат в пълен състав до няколко дни и за пореден път заяви, че отборът ще разчита предимно на млади футболисти.

Основната цел пред отбора е достойно представяне в евротурнирите и в шампионата, като все още няма пълна яснота около селекцията. 

"Не сме в пълен състав. Има хора, които не са в България. Някои са с младежкия национален отбор. До ден-два ще сме в пълен състав, след това продължаваме по план. Ще имаме два лагера и контроли, които ще бъдат обявени официално. Има футболисти, които представляват голям интерес, има оферти към тях. Ще бъдете информирани, ако има нещо официално, входящо или изходящо. Искаме да имаме силен отбор и да се представим достойно в шампионата и в Европа. Ще разчитаме и много на младите, има такива с огромен потенциал. Нормално е да има интерес към Педриньо, но не знам за нищо конкретно. На този етап не мога да ви кажа нещо повече. При нас никога не е било лесно, но с много работа и вяра нещата може да се случат Зависи до голяма степен от нас самите. Имам стабилна група, ще е неприятно, ако ни напуснат основни футболисти", заяви бившият национал пред медиите.

Той е сигурен, че играчите трябва да продължат да извличат максимума от създадените ситуации.

"Хубаво е, че в последните дни и седмици се видя, че всичко е възможно, а то се случи. Сега пак ще има съмнения, но си зависи от нас. С младите ще бъде по-трудно, но имаме сплав от опитни и по-млади в състава. Доста време съм в клуба, но не са ми поставяни конкретни цели. Сам си поставям целите. Съзнавам реалността и никой от нас не лети в облаците. Иска ми се да не сме отбор, който да изиграе само два мача в Европа и да отпадне. Сигурен съм, че това е възможно, но ще бъда щастлив да изиграем повече от два двубоя в Лигата на конференциите. Имаме потенциал да го направим. Трябва да извлечем максимума - за клуба, за себе си. Няма да отстъпим от това, което сме правили. Във всеки двубой ще се стремим да извличаме максимума. На младите ще им трябва време. Хубаво е, че им даваме шанс да се развиват. Ще се мине през труден етап, но проявяваме необходимото търпение. Трябва време за адаптация", каза още Илиев.