Селекционерът на Хърватия Златко Далич изрази мнението си преди предстоящия двубой с Албания от група "B" на Евро 2024, като не пропусна да се заяде с Англия. Той наблегна на факта, че "трите лъва" са най-скъпият тим, но за последните 58 години имат само един медал от голямо първенство, докато хърватите са с три.

"Бронз, сребро, сребро. Липсва ми само златото. Не е лесно да го спечелиш и не е лесно да стигнеш до финала. Англия има най-скъпия отбор в света, но през последните 58 години са спечелили един медал, а Хърватия - три", започна Далич.

Радвам се, че виждам позитивно настроение в отбора. Последният мач не обезсърчи Хърватия и играчите са наясно, че трябва да се представят по-добре", продължи той.

"Не трябва да губим фокуса си. Хърватия иска да се представи добре и да постигне целта чрез качество. Подходът трябва да бъде адекватен от първата минута".

"Колко важна е йерархията? Ние сме постигнали всичко благодарение на нея. Качеството е основното, а уважението и йерархията са на второ място. Ние сме безупречни тук."

"Албания не е като Испания, но заслужава уважение. Мотивиран е, добър е и трябва да бъдем търпеливи и внимателни. Знаем, че целта ни е да спечелим. Ще бъдем по-нападателни, по-настоятелни, по-добри и по-агресивни. Ще има някои промени в състава", завърши селекционерът на "шахматистите".