Германия има класата да спечели европейската титла на свой терен това лято, каза президентът на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф.

"Като всеки отбор искаме да постигнем максимума и вярваме, че това е възможно“, каза Нойендорф на пресконференция.

"Отборът излъчва увереност. Сигурен съм, че ще изиграем приличен турнир и ще стигнем много далеч.“

Нойендорф говори в източногерманския град Бланкенхайн, където треньорът Юлиан Нагелсман е събрал играчите в спа и голф курорт за последната фаза от подготовката преди преместване в базовия лагер на Евро 2024 в Херцогенаурах.

Трикратният европейски шампион Германия ще играе контролни мачове срещу Украйна на 3 юни и Гърция дни по-късно, преди да открие Евро 2024 на 14 юни срещу Шотландия. Унгария и Швейцария са другите им съперници в груповата фаза на едномесечния турнир в 10 германски града.

Германия се представи слабо на последните три големи турнира и записа посредствени резултати в мачовете си през 2023 година, но Нагелсман е твърдо решен да подготви добре Бундестима за шампионата и даде заявка за това  с победи в мартенските приятелски срещи срещу Франция и Нидерландия.

Нойендорф каза, че се е срещнал с Нагелсман и директора на отбора Руди Волер в неделя и е заявил пълно доверие в спортното ръководство.

Нагелсман все още не разполага с пълния си състав от 27 души, като вратарят Мануел Нойер е болен, играчи от носителя на купата на Германия Байер Леверкузен и испанската Барселона ще пристигнат в средата на седмицата, а тези от финалистите в Шампионската лига Реал Мадрид и Борусия Дортмунд едва през следващата седмица.

Снимка: БГНЕС