Националният тим на Германия по футбол ще започне подготовката си за Европейското първенство по футбол, на което е домакин, без вратаря Мануел Нойер, съобщи ДПА. Футболистът не успя да се присъедини към лагера на отбора в Бланкенхайн в областта Турингия заради възпаление на червата.

Според Германската футболна федерация футболистът на Байерн Мюнхен ще се присъедини към тим възможно най-скоро, като за момента селекционерът Юлиан Нагелсман все още планира Нойер да бъде титулярният вратар на тима в контролата срещу Украйна на 3 юни. Той не е играл за Германия от Световното първенство в Катар през 2022, тъй като имаше фрактура на крака и бе извън терените близо година.

Очакваше се Нойер да се завърне през март за приятелските мачове срещу Франция и Нидерландия, но тогава получи нова травма на тренировка. Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Щеген бе титуляр и в двете срещи.

Нагелсман е също без играчите на Борусия Дортмунд Никлас Фюлкруг и нико Шлотерберк, както и без дуото от Реал Мадрид - Тони Кроос и Антонио Рюдигер заради финала на Шампионската лига на 1 юни.

Футболистите на Байер Леверкузен Флориан Вирц, Йонатан Та и Роберт Андрих ще се включат към отбора малко по-късно заради спечеления финал за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн в събота вечер.

На 31 май Германия ще се премести в базата си по време на Евро 2024 в Херцогенаурах (Бавария).

Тимът на Германия има контрола и срещу Гърция на 7 юни, а стартира Евро с откриващ мач срещу тима на Шотландия на 14 юни.

Снимка: БГНЕС