Германската легенда Лотар Матеус призова Байерн Мюнхен да се опита да привлече Флориан Вирц и да поднови договора на Джамал Мусиала, за да събере "бъдещите суперзвезди" заедно в отбора, предаде БТА.

Бившият капитан на Германия и Байерн направи този призив от седмичната си колонка в списание "Шпорт Билд", като смята, че това ще бъде от полза за всички.

"Байерн, германският клуб с най-голям авторитет и финансова мощ, трябва да направи всичко, за да продължи договора на Мусиала, като всички знаем какво искат баварците", написа Матеус.

"Като направят това, те трябва да вземат Вирц от Леверкузен и да го обвържат с дългосрочен контракт. Ако не е възможно веднага, нека да направят споразумение от 2025", препоръча той.

21-годишните Вирц и Мусиала са най-горещата двойка в германския футбол, като и двамата вкараха голове в откриващия мач на Германия на Евро 2024 при успеха над Шотландия с 5:1.

Вирц има договор с Байер Леверкузен до 2027 година, докато настоящият контракт на Мусиала с Байерн е до 2026. И към двамата имат интереси от европейски топ клубове.

Матеус смята, че двамата ще определят "формата на футбола през следващите 12 или 15 години". Според него те имат класата да спечелят "Златната топка", която Матеус взе през 1990, след като бе лидер на световния шампион Германия.

"Вирц и Мусиала заедно в един клуб ще бъде предимство и за националния отбор, защото двамата могат да работят заедно ежедневно и да се развиват заедно", смята още Лотар Матеус.

Снимка: БГНЕС