Шотландските национали ще бъдат далеч по-спокойни преди мача срещу Унгария, след като взеха първата си точка на европейското първенство по футбол с равенство 1:1 срещу отбора на Швейцария. Това заяви селекционерът на отбора Стийв Кларк, цитиран от агенция Ройтерс.

Шотландия поведе рано с попадение на Скот Мактоминей, но Джердан Шачири вкара красив гол и оформи крайното 1:1. Въпреки че останаха само с точка, шотландците могат да бъдат доволни от резултата, след като в първия мач бяха разгромени с 5:1 от домакина на турнира Германия.

"Футболистите ни ще се чувстват далеч по-спокойни преди следващия мач, тъй като играта им бе значително по-добра. Това сме ние, така играем, така работим. Момчетата показа агресия и се бориха до последно срещу много силен съперник", заяви той, цитиран от Ройтерс.

В следващия си мач шотландците ще играят с Унгария и евентуална победа ще им даде огромен шанс да стигнат до елиминациите на европейското първенство. Те не успяха да го направят в последните 11 опита.

"Реалността е, че получихме мача на откриването срещу домакина на турнира. След жребия трябваше да гледаме към втория и третия мач като тези, които могат да донесат точките. Така и се случва. Хората говорят, че ако бяхме играли така и срещу Германия, можехме да вземем нещо. Аз мисля, че най-вероятно щяхме да бъдем в подобна позиция", продължи Кларк.

"Днес (в сряда - б.пр.) трябваше да вземем нещо, за да оцелеем на турнира. Това и направихме".

Снимка: БГНЕС