Унгария трябва да изиграе перфектен мач, за да се надява да стигне дори до равенство срещу домакина на европейското първенство по футбол Германия. Това заяви националният селекционер Марко Роси, цитиран от агенция Ройтерс.

Италианецът добави, че за първи път от четири години го е било срам от играта на отбора му, който отстъпи с 1:3 на Швейцария в първия си мач.

"В първия мач платихме за грешките ни, а утре играем срещу Германия, които според мен са най-трудният съперник. Срещу този отбор се играе много трудно, но ние ще хвърлим всички сили", заяви Роси, цитиран от Ройтерс.

"Знаем, че на хартия германците са по-добри от нас. Това трябва да ни мотивира допълнително да се представим по най-добрия начин. Надявам се да успеем да измъкнем точка, което ще ни върне вярата, че можем да стигнем до следващия рунд. Това обаче означава, че трябва да изиграем перфектен мач. Всички на терена трябва да дадат 100% от себе си".

Унгарците делят последното място в група "А" с Шотландия, водейки на съперника само по голова разлика. Това означава, че добрият изход от мача с германците може да бъде абсолютно задължителен.

"Трябва да обърнем нещата, защото за първи път от четири години, от ноември 2020, се чувствам засрамен от играта на отбора ни. Това първо полувреме повлия много на изхода на мача и сега с футболистите сме мотивирани да покажем истинското ни лице".