Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте заяви, че неговият отбор най-добрият на Евро 2024, след като показа изключителна игра, за да победи действащия шампион Италия с 1:0.

"Радвам се и се гордея не само с резултата срещу един страхотен отбор, действащите европейски шампиони, но и с начина, по който го постигнахме, но това е много трудно състезание", каза Де ла Фуенте, след като селекцията му се класира на 1/8-финалите.

"Съперниците те опознават в хода на играта и затова е много трудно да спечелиш състезание като това, но мисля, че няма по-добър отбор от нас и просто трябва да продължим да работим и да играем както досега", добави той.

Испания доминираше в мача на стадион "Арена Ауфшалке" и лесно можеше да спечели с по-голяма разлика.

"Футболът е физически, но също така е въпрос на техника и тактика. Чувствахме се по-добри във всеки един аспект, но все още можем да подобрим много неща, въпреки че ще стоим здраво стъпили на земята, защото всеки мач е наистина труден", каза още Де ла Фуенте за представянето на своя отбор.

"Мисля, че това безспорно беше най-добрият мач от 17-те, на които съм бил начело, най-завършеният", посочи 62-годишният специалист.

"Очевидно е, че съм много щастлив, но все още не сме направили нищо. Трябва да останем предпазливи", каза той./БГНЕС