Силвиньо приветства своите играчи от Албания въпреки ранното им отпадане от Евро 2024, след като загубиха с 1:0 от Испания и завършиха на дъното на група В.

Приключението на Албания на Еврото приключи в Дюселдорф, където Феран Торес вкара единствения гол за победителите в групата Испания.

"Много се гордея с моите играчи и с цялата страна. За втори път играем в това състезание и вече съм казвал и съм много щастлив от страната, федерацията и феновете", заяви Силвиньо.

"Хората си мислят, че Италия и Хърватия щяха да ни вкарат четири и пет гола, но моите играчи вярваха в работата, която вършехме. Успяхме да се преборим с три велики национални отбора, отбори, които играят на четвъртфинали и полуфинали."

Албания никога не е играла на Световно първенство, но Силвиньо заяви, че страната е готова за сериозна заявка за класиране на следващия турнир, който ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико през 2026 г.

"Целта на ФА на Албания е да направи точно това, да продължи да играе във важни турнири, да продължи да се подобрява. Разполагаме с правилните инструменти за това", добави Силвиньо.

"Те оставиха всичко на терена и ще запомнят това до края на живота си. Следващият път, когато излязат да играят, това ще бъде много ценен опит. Това е злато за моите играчи, за всички.", каза още бразилският специалист