Капитанът на националния тим на Албания по футбол Берат Джимсити заяви, че е можело да се постигне повече, ако отборът е имал малко късмет. Албанците отстъпиха с 0:1 пред Испания в последния двубой от група "В" на Европейското първенство в Германия.

"Във футбола всичко е възможно и с малко късмет можехме да направим повече. Като цяло считам представянето ни за положително на този турнир. Но трябва да се поучим от това, което направихме грешно", обясни Джимсити, цитиран от агенция "Ройтерс".

Друг от албанските национали Армандо Броя коментира: "Трябва да държим главите си високо и да се чувстваме горди. Знаехме, че и трите отбора в групата са от високо ниво. В нито един от мачовете не ни унищожиха и трябва да се чувстваме горди от това, което направихме."

"Дадохме всичко от себе си. Тази група беше най-трудната. Играхме срещу гиганти, които са се борили за световната титла. Но не беше достатъчно. Дадохме максимума от себе си. Дори треньорът каза, че сме изиграли добър турнир", каза полузащитникът Илбер Рамадани.