Английски фенове започнаха с изцепките си на Евро 2024, след като запяха песен за Втората световна война.

Британците бяха заснети да пеят "Ten German Bombers" в Дюселдорф миналия петък, пише Daily Mail.

Популярна песен сред английските фенове за немски бомбардировачи, свалени от Кралските военновъздушни сили, произхожда от Втората световна война. В Германия песента се смята за обидна.

Съобщава се, че миналия месец полицията и британското външно министерство са предупредили за глоби за английски фенове за обиди и подигравки от Втората световна война по време на Евро 2024 в Германия. Глобите могат да достигнат до месечна заплата.

Германската полиция коментира инцидента и предупреди английските фенове да не допускат нови провокации по време на турнира.

„Бих им казал: „Не бъдете идиоти“. В Германия това не е наказуемо. Надявам се, че всички останали мирни и спазващи закона фенове ще им кажат: "Стига".

Като всеки в Германия, аз съм наясно с дългогодишното спортно съперничество с Англия. Но е важно да подчертая, че се отнася само за спорта. Страните ни са били и остават съюзници повече от седем десетилетия.

Ако говорим за нацистки поздрави, това е абсолютно недопустимо. Трябва да ви напомним, че в Германия това е наказуемо и престъпно“, каза шефът на германската полиция Петер Бот.

Тази вечер Англия ще започне представянето си на Евро 2024 с мач срещу Сърбия. Повече от 300 хиляди английски фенове се очаква да посетят Германия по време на Европейското първенство.

Снимка: БГНЕС