Капитанът на националния тим на Англия Хари Кейн се надява, че хората в страната ще говорят повече за успехите на отбора на Евро 2024, което ще подобри психическото им благосъстояние, съобщи ДПА.

Изследвания показват, че близо 6 от 10 души в Англия се чувстват самотни, като особено страдат хората между 18 и 24 години.

Фондацията на Хари Кейн с веригата "Старбъкс" се опитват да обяснят силата на човешките отношения. Веригата за заведения за каже дариха на фондацията 500 хиляди паунда като част от 12-месечното партньорство, за да подпомогнат борбата в страната за психическо здраве.

"Малките разговори могат да направят голяма разлика, когато става дума за психическото ни здраве и за щастието ни", каза Кейн, който се надява да поведе тима на Англия към първата му европейска титла.

"Дори прекарването на малко време заедно може да ни накара да се чувстваме по-добре и да ни остави спомени", добави голмайсторът на Байерн Мюнхен.

"Инициативата на моята фондация в партньорство със "Старбъкс" ще създаде повече човешки контакти, повече социални моменти, независимо дали става дума да футбол или чаша хубаво кафе", каза играчът. 

Хари Кейн създаде фондацията си през 2022 с цел да се говори повече за психическото здраве при младите поколения и си партнира с няколко благотворителни организации.