Капитанът на Нидерландия Върджил ван Дайк призна, че отбора е играл много слабо след поражението 2:3 от Австрия. Лалетата завършиха трети в група Д, след като загубиха от австрийците.

"Това беше много лош мач във всяко едно отношение", каза Ван Дайк след срещата пред NOS. "Започнахме слабо, както във владеенето на топката, така и в единоборствата. Ако избереш моменти на натиск и спечелиш топката, трябва да я задържиш малко по-дълго. Тогава ще влезеш в играта. Но всичко започна от единоборствата, в тях бяхме твърде слаби", обяви още бранителят.

Как е възможно това? "В момента нямам обяснение за това", каза Ван Дайк, който посочи, че е имало остри думи и на полувремето. "Това вече се случи на полувремето и още повече сега. Бяха казани много неща (по време на полувремето, бел. ред.). Започнахме второто полувреме добре и изравнихме. След това мачът стана отворен, а ние получихме още два гола след големи грешки".

Треньорът на националния отбор Роналд Куман се намеси в 35-ата минута, като смени Джоуи Веерман. Според Ван Дайк обаче това не е бил единственият играч, който не се е справил със задачата си.

"Всички сме отговорни за това, няма един или двама виновни. Това може и да не се случи. Ако искаме да постигнем нещо в този турнир, трябва да променим нещо много бързо", допълни Ван Дайк.