Треньорът на Австрия Ралф Рангник очаква по-високо тактическо ниво на  това европейско първенство по футбол, отколкото на предишните турнири.

"Предполагам, че ще бъде така, когато гледам моите колеги треньори. Има много от тях, които вече са били клубни треньори“, каза 65-годишният футболист, като даде за пример треньора на Германия Юлиан Нагелсман.

"Това ме кара да мисля, че тактическото ниво ще бъде по-високо и по-взискателно, отколкото обикновено бихте очаквали от националните отбори на европейски или световни първенства“, каза бившият треньор на РБ Лайпциг и Манчестър Юнайтед пред репортери в Берлин. 

Австрия започва участието си на Евро 2024 в понеделник в Дюселдорф срещу вицешампиона на Световното първенство Франция. Следват мачове от групата срещу Полша и Нидерландия в Берлин на 21 и 25 юни.

Звездата на австрийците Конрад Лаймер каза, че Рангник му е предсказал кариерата в ранна възраст, докато е бил в Ред Бул Залцбург.

"Мисля, че бях на 16 години, когато седях в неговия офис и той ми обясни как ще протече кариерата ми. Бях между първия и втория отбор и той проведе дълъг разговор с мен - и всичко, което каза тогава всъщност се сбъдна“, каза Лаймер пред "Зюддойче Цайтунг".