Марсел Забицер влезе в лагера на Австрия за Евро 2024 след загубата на финала на Шампионската лига с Борусия Дортмунд срещу Реал Мадрид (0:2), но халфът каза, че всичко е зад гърба му, тъй като се фокусира върху това да класира страната си в осминафиналите.

Австрийците, които се изправят срещу Нидерландия в последния си мач от група D, загубиха първия си мач от Франция с 0:1, но стигнаха до победа с 3:1 срещу Полша благодарение в не малка степен на усилията на Забицер и колегата му полузащитник Кристоф Баумгартнер.

Победа над нидерландците в Берлин във вторник може да помогне на Австрия да завърши на първо или второ място и дори загуба ще им остави добри шансове да преминат в следващата фаза като един от четирите най-добри отбора, класирали се на трето място.

„Възможностите тогава наистина се отварят. Знам това от Шампионската лига, особено през този сезон. След като сте във фазата на елиминациите, всичко може да се случи, така че най-важното нещо е да преминем през груповата фаза и в осминафиналите и тогава ще видите какво ще се случи след това“, заяви Марсел Забицер.

30-годишният футболист добави, че му е отнело известно време, за да преодолее поражението с 0:2 от Реал Мадрид, но че сега намира най-добрата си форма отново при треньора на Австрия Ралф Рангник, който го насърчи да играе по-офанзивно.

„Чувствах се много потиснат след финала, мисля, че можете да видите това. Отделих малко време и сега имам силата и желанието наистина да атакувам“, каза Забицер.

Австрия не тренира в неделя и излезе на изненадваща разходка, според снимки в техния акаунт в социалната мрежа Instagram.

След известен видео анализ, играчите бяха отведени с автобус до езерото Шлахтензее в югозападен Берлин, където играчите бяха призовани да влязат във водата, за да прочистят главите си преди мача с Нидерландия на „Олимпиащадион“.