Разбира се, Доменико Тедеско не може да бъде доволен от първото си поражение като национален селекционер, но не може да вини начина, по който Белгия игра. Белгийците доминираха в огромна част от срещата със Словакия в група Е, но в крайна сметка отстъпиха с 0:1.

"Сега не мога да кажа много на отбора какво трябва да се подобри. Създадохме много възможности. Страхотни възможности. Ако бяхме вкарали първи, щяхме да победим. Но ние контролирахме и не позволихме на Словакия да прави своята игра. Единственото нещо, което не беше перфектно, беше нашият завършек на атаките".

По време на полувремето националният треньор направи корекции, като накара Тросар и Докю да сменят фланговете, по които атакуваха. "Идеята беше да се атакува задната линия на защитата им, защото с тяхната висока линия там имаше място за пробиви. Наблегнах на това отново по време на полувремето. Трябваше да го правим по-често".

Тедеско обаче не пожела да посочи с пръст кой е виновен за относно допуснатия гол. Докю направи грешка, но нещата се объркаха преди това. Журналисти от Белгия го подканиха да раздаде отговорност на всеки персонално.

"Боли ме за Жереми Докю, боли ме и за отбора като цяло. Той не заслужава това. Но това е футболът. Не се вкарва без грешки. Словакия също направи грешки, поради което трябваше да отбележим. Тогава нямаше да има проблем и по-малко щеше да се говори за грешката, но сега тя е решаваща. Няма да соча с пръст виновник. Ние ще си направим анализа. Обикновено не се губят такъв тип мачове. Обикновено е така. И затова боли", заяви италианският треньор с германски паспорт, който води Белгия на Европейското първенство. "Червените дяволи", какъвто е прякорът на отбора, в следващия си мач на 22-и юни ще играе със състава на Румъния, а третият противник е Украйна.