Селекционерът на националния отбор на Грузия по футбол Вили Саньол смята, че разочарованието, което всички изпитват от първата загуба на Евро 2024, е показател за напредъка, който отборът му постига.

Бившата съветска република участват на първия си голям турнир, но допусна поражение от Турция с 1:3 на старта на шампионата в Германия.

Саньол каза, че фактът, че са усетили пропусната възможност - третото попадение дойде в добавеното време, след като вратарят Георги Мамардашвили беше извън вратата в опит да помогне на своите съотборници при изпълнение на корнер в опит да стигнат до равенството, показва колко далеч са стигнали.

"Винаги е важно да анализираш какво си направил добро и лошо, но след такова представяне сме малко разочаровани“, каза Саньол преди сблъсъка срещу състава на Чехия, който също загуби първия мач.

Мисля, че разочарованието, което изпитваме, означава, че сме направили голяма крачка напред и за в бъдеще това е нещо позитивно. Искаме да използваме този турнир, за да станем по-добри, за да можем в бъдеще да се конкурираме с по-големи нации в дългосрочен план", добави специалистът.