
Летните горещини в Северна Америка и дългият сезон принудиха мениджърът на Челси Енцо Мареска да направи промени в подготовката на отбора, който се подготвя за петъчния сблъсък срещу бразилския гранд Фламенго на Световното клубно първенство.
Тъй като се очаква мачът да реши кой ще завърши на първо място в група Д преди елиминациите, Мареска каза, че е намалил интензивността и продължителността на тренировките, за да гарантира, че играчите му ще останат конкурентоспособни.
"Не е лесно заради високите температури", заяви той на пресконференция.
"Ще се опитаме да ротираме играчи. За наше съжаление бразилският отбор е по-свикнал да играе при такава температура. Но няма значение. Ще се опитаме да дадем всичко от себе си и да спечелим мача. Трябва да сменяме трима, четирима или петима играчи във всеки двубой. Невъзможно е играчите да са на 100 процента в продължение на 11 месеца. Така че ние се опитваме да тренираме по-малко и да даваме приоритет на тактическите аспекти, а не на физическата интензивност в ежедневните занимание", добави Мареска.
Челси поднови тренировки за турнира малко след спечелването на титлата в Лига на конференциите на 28 май след приключването на кампанията им във Висшата лига, а Мареска се фокусира върху завоюването на повече трофеи.
"Чувстваме се като в предсезонна подготовка, защото имахме няколко почивни дни след Висшата лига и след това започнахме отново. Но не е предсезон, това е голям турнир. Тук сме, за да печелим мачове и да стигнем възможно най-далеч", каза той.
Италианският мениджър изрази подкрепата си за нападателя Михайло Мудрик, който беше обвинен в нарушение на антидопинговите правила от ФА на Англия в сряда.
"Миша е играч на Челси, а аз вярвам на всички играчи на Челси. Не съм говорил с него наскоро, но последния път, когато го направих, изглеждаше добре. Докато нямам повече информация, не мога да добавя много", каза Мареска.
Челси и Фламенго са с три точки на върха в класирането на група Д след победи с 2:0 съответно срещу ФК Лос Анджелис и Есперанс (Тунис).
Снимка: БГНЕС
Коментари
Напиши коментарНапиши коментар