Бившият футболист на Ливърпул Дитмар Хаман още си спомня силните емоции от незабравимия финал на Шампионската лига в Истанбул през 2005 година.

Тогава германецът бе на пейката през първото полувреме, когато Милан буквално разнебити "мърсисайдци" с 3:0. След почивката обаче англичаните стигнаха до равенство, а после вдигнаха трофея след дузпи.

"В един момент от мача Милан беше превъзходен и просто си мислех "Господи, благодаря ти, че не съм на терена", защото не смятам, че ние можехме да сторим нещо през първото полувреме", спомня си Хаман, цитиран от Goal.com.

"Това, което се случи тогава, трудно може да се опише с думи. Най-незабравимият момент беше на следващия ден, когато се прибрахме в Ливърпул."

"По улиците имаше стотици хиляди души - с фланелки на Евертън, на Ливърпул... Приветстваха ни при завръщането ни у дома. Имаше бебета на 6 месеца и старци на 100 години. Големи хора плачеха по улиците от радост."

"Този момент ме докосна, той беше доста емоционален и вълнуващ. Щом веднъж изпиташ такива емоции в клуб с такава история, това остава завинаги в теб", добави Диди Хаман, който грабна 9 трофея за седемте сезона, в които бе един от любимците на феновете на стадион "Анфийлд".

Да си припомним чудото от Истанбул: