Шампионът Пари Сен Жермен направи обрат при гостуването си на Олимпик Марсилия и спечели с 3:2 в дербито на 31-ия кръг на френското първенство. Домакините на два пъти повеждаха в резултата с 1:0 и 2:1 след голове на френския национал Андре-Пиер Жиняк, но след почивката столичани достигнаха до ценния успех на "Стад Велодром".

След точно половин час игра домакините откриха резултата, като Дмитри Пайет центрира за кошмара на българския ЦСКА Жиняк, който с глава прати топката в мрежата за 1:0.

Парижани изравниха само пет минути след това чрез удар от наказателното поле в далечния ъгъл на Блес Батюиди. В края на първата част марсилци отново взеха аванс с нов гол  на Пиер-Андре Жиняк. Алексис Ромао открадна топката в средата на терена и изведе Жиняк, който остана сам срещу вратаря Салваторе Сиригу и хладнокръвно реализира за 2:1.

В началото на втората част Пари Сен Жермен достигна до пълен обрат в разстояние на само три минути. В 49-ата минута Златан Ибрахимович подаде остра топка от фаул, Кавани върна към Маркиньос, който със силен шут я прати в мрежата зад Манданда.

В 52-ата минута Хавиер Пасторе напредна и центрира в наказателното поле, където Жереми Морел направи опит да блокира Ибрахимович, но си вкара автогол. Домакините не се предадоха и продължиха да атакуват, но защитата на шампионите издържа на натиска и не допусна ново попадение във вратата си.

След този ценен успех шампионът на Франция за 2013 и 2014 година Пари Сен Жермен е лидер в Лига 1 с актив от 62 точки. Преследвачът Олимпик Лион е с една точка по-малко и запазва шансовете си атакува шампионския трофей. Олимпик Марсилия остана на трета позиция в класирането с 57 точки.