Френският национал Матийо Валбуена се завърна в Лига 1 и облече екипа на Олимпик Лион.

"Хлапетата" привлякоха 30-годишното крило от Динамо Москва срещу сумата от 5 милиона евро, а самият футболист парафира договор за 3 години.

Той успя да се утвърди за едногодишния си престой в руската столица като един от големите лидери на отбора.

С оглед на факта, че тимът бе изключен от участие в Лига Европа заради нарушаване на финансовия феърплей собствениците решиха да сменят политиката и да се разделят с някои от скъпоплатените си звезди.

Въпреки осемте си сезона в Олимпик Марсилия Валбуена не се чувства некомфортно, че преминава в един от най-големите врагове на бившия си клуб.

"Проектът в Лион ми харесва и за това реших да премина тук. Това, че съм играл в Марсилия, не означава, че не мога да играя на друго място във Франция. Не съжалявам за този трансфер, напротив. Аз съм професионалист, не се чувствам в никакъв случай предател. И още нещо - и капка не съжалявам за престоя ми в Динамо", обяви той.

"Решението да се завърна във Франция и да подпиша с Лион бе продиктувано от факта, че с отбора ще мога да играя в Шампионската лига и може би ще имам по-добри шансове да играя на еврофиналите през следващата година, което е и моята голяма цел", каза още той.