Треньорът на китайския Гуанджоу Луиш Фелипе Сколари прие с чувства за хумор загубата от Барселона с 0:3 на полуфинала на световното клубно първенство. 

„Загубихме с три гола, но всъщност нямаше разлика от това, което се случва на другите отбори, когато играят с Барса. Поне не пуснахме 4 попадения, както Реал Мадрид” заяви бразилецът, с което със сигурност ще ядоса феновете на Кралския клуб. 

„Липсата на Меси не промени много неща в мача. Още онзи ден казах, че единствено Барса може да преодолее липсата на играч като Неймар, а същото е и с Меси. Те просто имат 24 или 25 изключително добри играчи и могат да се справят с подобни липси” добави той. 

„Дали съм разочарован от резултата? Не. Гордея се с моите футболисти и с техните усилия, защото те не спират да работят и се подобряват. Сега искаме да спечелим третото място, което би било отлично постижение за клуба. Загубихме от фантастичен съперник. Не се възползвахме от шансовете си, но мисля, че можем да научим много от Барселона” каза още Сколари.