Силвио Берлускони навъртя 30 години начело на Милан. Бизнесменът даде голямо интервю за “Гадзета дело Спорт”, в което заяви, че в момента се изгражда нов цикъл на “росонерите”. 

“Не можеш да побеждаваш постоянно. Аз пристигнах в Милан в един от най-трудните периоди на клуба. В предишните пет години тимът беше в Серия Б, след което завърши на 14-то, шесто и пето място в Серия А. 

Сега е новина, че сме на шесто място. Това изглежда странно на феновете, като се има в предвид, че за последните 30 години поне 20 пъти сме завършвали в тройката. Милан е символ на велики успехи и само мога да кажа, че имаме 363 милиона фенове по цял свят”, каза Берлускони. 

“Шампионската лига? Може би дистанцията не е чак толкова голяма, колкото всички мислят. Но ние не работим само за днес. Ние изграждаме нов цикъл за Милан, с много обещаващи млати таланти и играчи от световна класа. Мисля, че това ще даде резултати. 

През онези години имахме осем финала в Шампионската лига, целта ни за следващите 5 години е да закръглим бройката им на 10. 

Можем да спечелим Купата на Италия, което ще е важно за нас, но не и достатъчно. Хубаво е да се печелят трофеи, а това най-малкото ще ни гарантира място в Лига Европа”, добави Берлускони.