Бившият капитан на германския национален отбор по футбол Лотар Матеус изрази своите съболезнования по повод смъртта на Йохан Кройф.

Днес трикратният носител на "Златната топка" за най-добър футболист в Европа почина в Барселона на 68-годишна възраст от рак на белите дробове.

"Много печална новина за Йохан Кройф", каза Лотар Матеус. "Изключителен човек, променил футбола. Съболезнования на неговото семейство и приятели".

Легендарният голаджия на Лестър, Евертън, Тотнъм, Барса и Англия - Гари Линекер също изрази съжаленията си за трагичната вест.

„Тъжно ми е, когато научих, че Йохан Кройф е починал. Футболът загуби човека, който стори повече от всеки друг, за да направи тази игра по-хубава“. 

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста не успя да сдържи сълзите си, когато получи информацията, че легендата Йохан Кройф е починал.

„Изпращам една силна прегръдка и моите най-дълбоки съболезнования на неговото семейство от името на целия отбор“, заяви Иниеста.

„Това е огромна загуба за нас. Това е много тъжен ден за семейството на Барселона и за световния футбол, за всички хора по света, които знаят какво влияние имаше Кройф върху футбола“, добави капитанът на Барселона.

„Имал съм възможността да разговарям няколко пъти с него. Той ме заплени със своята харизма. Той е в основата на настоящите успехи на Барселона“, каза още Андрес Иниеста.