Закъсалият много сериозно тим на Олимпик Марсилия изрита треньора Мичел само няколко кръга преди края на сезона. 

Френският гранд е 15-и, като се оказа на 6 точки от изпадането и е без победа у дома от средата на септември, което преля чашата на търпението. 

Интересно е, че има разминаване във версиите дали наставникът сам си е тръгнал или е бил освободен, но е факт, че така или иначе той няма да поведе повече тима. 

Бившата звезда на Реал Мадрид първоначално сам обяви, че си тръгва, разочарован от събитията в клуба е решението на собственичката Маргарита Луис-Дрейфус да обяви Марсилия за продажба. Малко по-късно обаче, от клуба излязоха с официално съобщение, в което се казва: 

„Предвид поведението на Мичел, най-вече през последните 3 седмици, Олимпик Марсилия го отстранява незабавно. До края на сезона отборът ще бъде воден от помощника Франк Паси, на когото ще помага Базил Боли”. 

Мичел пое Олимпик миналия август, но не успя да го стабилизира. От 47 мача под негово ръководство във всички турнири, победите са само 17, а в първенството бяха спечелени едва 8 от 32 срещи, което е твърде малко за клуб с подобен статут.