Бившата звезда на Реал Мадрид Иван Саморано разкри на пресконференцията преди утрешния юбилеен мач на Христо Стоичков, че на "Бернабеу" са се чудили как е приятел с българина.


Хеликоптера, както е известен чилиецът, е един от близките приятели на Камата и бе част от пресконференцията преди утрешния мач. 

"Ние се запознахме на един мач в Мюнхен, на мач на УНИЦЕФ. Тогава ми се падна да споделям стаята със Стоичков и си помислих и аз като Бакеро „Какво ли ще правя с този луд в стаята?”. Като играч вее го познавах, тогава играех в Севиля. Помня една фраза, която той ми каза: „С твоите качества, които имаш, ще стигнеш далеч – ще играеш в Реал Мадрид или Барселона”. Е, не отидох в дрийм тийма на Барселона, а отидох в Реал Мадрид.

"Оттогава започна така наречената война между Барселона и Реал Мадрид, но приятелството ни продължава до ден днешен. Моите приятели от Реал Марид не разбираха как мога да съм приятел на този луд. Но до днес сме големи приятели, работим заедно в Univision в САЩ и за мен е голяма чест, че съм поканен и ще участвам в този спектакъл”, сподели Иван Саморано на пресконференцията в София пред голямото шоу „50 години номер 8” в петък от 20:00 на „Васил Левски”.

"Много съм горд и за мен е голямо щастие и удоволствие да съм на 50-годишнината на Стоичков и честването, което се прави тук в страната. Той е човек, който има много силен характер, изглежда винаги сърдит, но има голямо сърце и той е невероятен човек. 

Благодарение на неговата щедрост и характер сме тук и сме се събрали”, добави Хеликоптера.