Франция и Кот д’Ивоар завършиха 0:0 в контролна среща в Ланс само дни след третата поредна победа на “петлите” в световните квалификации. Тимът на Дидие Дешан е убедителен лидер в нашата Група А, но тази вечер не успяха да намерят път към вратата на “слоновете” от Африка. 

Франция започна без голямата си звезда Антоан Гризман, който получи контузия в мача с Швеция (2:1) в петък. Беноа Костил замени Юго Лорис на вратата, докато титулярно място получиха Адриен Рабио и Осман Дембеле. 

Очаквано домакините поеха контрола върху срещата още от първия съдийски сигнал на стадиона в Ланс и в 10-та минута хубав удар на Кевин Гамейро от воле намери грешната страна на мрежата. Африканците отговориха с удар на Саломон Калу, който се възползва от грешка на Рафаел Варан. 

Стражът на “слоновете” Гбоху пък направи всичко възможно, за да развали вечерта на нападателите на “петлите”. Африканците се отбраняваха много добре, а когато защитниците не намираха решения за добрата игра на французите, вратарят им спасяваше всеки удар. В 37-та минута Пол Погба отправи топовен изстрел от 25 метра, но и той не успя да преодолее Гбоху. 

Второто полувреме започна с ново положение пред вратата на гостите, когато резервата Набил Фекир достави добро подаване на Джибрил Сидибе. Защитникът на Франция обаче не успя да реализира. 

В 61-та минута Сисоко засече с глава страхотно подаване на Димитри Пайе отляво. Халфът на Тотнъм обаче стреля над вратата. Най-доброто положение на “слоновете” беше пет минути по-късно. Корджия опита далечен пас към Саломон Калу. Стражът на Франция Костил пробва да изчисти, но право в краката на Калу. Бившият нападател на Челси обаче не успя да се възползва от ситуацията. 

В 71-та минута Костил трябваше да се намесва отново. Този път вратарят на Франция отстрани далечен удар на Дукуре

Франция - Кот д’Ивоар 0:0

Франция: Костил, Сидибе (68 - Коршия), Варан (46 - Кошчиелни), Рами, Дин, Погба (46 - Сисоко), Канте, Рабио (78 - Лемар), Дембеле (46 - Фекир), Пайе, Гамейро (63 - Жиру)

Кот д’Ивоар: Гбоху, Орие, Коне, Канон, Траоре, Дие, Каси, Дукуре (68 - Диоманде), Градел, Калу, Коджия (68 - Сио)