Монпелие шокира шампиона на Франция ПСЖ с 3:0 в мач от 16-ия кръг на френската лига и нанесе трето поражение на столичани за сезона. Тежката загуба на парижани идва само 3 дни преди сблъсъка с Лудогорец от Шампионската лига, а тя прекъсна серията на отбора от 12 поредни срещи без поражение във всички турнири. 

Домакините действаха във формия 3-5-2 и не само че ограничиха максимално съперника, но на свой ред се възползваха отлично от шансовете, които получиха. 

Монпелие поведе малко преди паузата, когато дълга топка от Виторино Хилтон тупна на земята и Пол Ласне съумя да се ориентира най-добре и да прехвърли Алфонс Ареола. 

Малко след почивката домакините удвоиха аванса си, когато пак след дълъг пас успяха да спечелят топката и Елиес Скири реализира с отличен удар извън наказателното поле. 

Едва след това парижани натиснаха и можеха да върнат интригата, но пропуски направиха Анхел ди Мария, Лукас Моура, Хатем бен Арфа и Блез Матюиди. Десет минути преди края Риад Будебу тръгна от своята половина и успя да стигне до противниковата врата, за да направи успеха на своя тим класически и да изведе Монпелие в средата на класирането.