Президентът на ФИФА Джани Инфантино категорично отхвърли каквато и да е възможност централата да отнеме домакинството на Мондиала през 2018 година на Русия. 

Имаше доста скандални спекулации в последно време, но въпреки това босът на централата е убеден в неговата позиция. Усилено се говори, че руската държава на практика спонсорира допинга в руския спорт. 

Напоследък руски спортисти все по-често са залавяни с допинг и това доведе до големи скандали, особено по време на Рио 2016, след като някои спортисти нямаха право да участват на турнира заради проблеми със забранени стимуланти. 

"Никога не съм харесвал спекулациите, така че определено и сега ще бъде така", обяви Инфантино, цитиран от "Скай Спортс". 

"Изключвания или пък бойкоти никога не са били полезни за спорта. Борбата с допинга в Русия ще бъде такава, каквато бе и в Южна Африка и Бразилия по време на двете световни първенство. Ще се борим със зъби и нокти срещу него".

"Тестовете ще се извършват в лаборатории акредитирани от УАДА и смятам, че ще бъде едно чисто световно първенство", каза още той.