Мегазвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо получи поредното си признание за 2016 г.

Португалският национал беше избран за най-добър футболист на планетата за изминалите 12 месеца в традиционната анкета на ESPN, след като събра 67% от гласовете.

Преди това Роналдо спечели четвъртата си Златната топка, беше избран за най-добър спортист на Европа, ще получи приза на ФИФА за №1, бяха му връчени и още куп индивидуални награди. Кристиано грабна тези признания, защото спечели Шампионска лига с Реал и Евро 2016 с Португалия.

За най-голямо разочарование на 2016 г. беше избран националният отбор на Аржентина. Лео Меси и компания за пореден път се разминаха с трофей, след като на финала на Копа Америка паднаха от Чили след изпълнение на дузпи.

Английският шампион Лестър пък обра наградите в няколко класации. "Лисиците" бяха определени за отбор №1 за изминаващата година, мениджърът им Клаудио Раниери стана най-добър треньор, а звездата им Рияд Марез се превърна в най-голямото откритие.

Голът на швейцарския национал Джердан Шакири на мача с Полша беше избран за най-красив за 2016 г., докато младият нападател на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд взе приза за пробив. Опечаленият бразилски клуб Шапекоензе получи наградата за "Момент на годината".

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">Leicester gave us one of the greatest surprises in football history.<br><br>They&#39;re our team of the year. <a href="https://t.co/rLodLQvr29">https://t.co/rLodLQvr29</a> <a href="https://t.co/3KY4v0wLTB">pic.twitter.com/3KY4v0wLTB</a></p>&mdash; ESPN FC (@ESPNFC) <a href="https://twitter.com/ESPNFC/status/814291605142183937">29 декември 2016 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>