Бившият ас на националния отбор на Аржентина и на Интер Ернан Креспо постави своя сънародник Мауро Икарди веднага след Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Капитанът на "нерадзурите" бележи сериозен прогрес през последните години и в крайна сметка мечтата му се сбъдна - бе повикан в националния отбор на родината си и има сериозен шанс да играе на Мондиала, ако страната се класира.

"Кристиано и Меси са от друга планета, а след това веднага поставям Икарди, тъй като той е футболистът, който ми харесва най-много след тях двамата", коментира Креспо пред "Газета дело Спорт".

"Той е на 24 години и е истински шампион. Може да стане нападател от световна класа. Има огромен потенциал. Следя го, откакто дойде в Италия".

"Всяка година се развива, макар че има трудности пред себе си. Сега той изглежда готов да направи голяма крачка напред". 

"За мен той е идеалният централен нападател. Може да играе много добре както с двата крака, така и с глава. Освен това се движи много в наказателното поле на противника. Нека бъдем честни, той показваше максимума от себе си, когато отборът му имаше проблеми и блестеше на фона на тима си".