В лагера на националния отбор на Белгия по футбол не могат да обяснят срива в  играта си при загубата от Швейцария, която ги прати извън топ 4 в турнира Лига на нациите.

Белгийците поведоха с 2:0 още преди средата на първото полувреме, но в последствие допуснаха пет безответни гола и паднаха с 2:5, което ги прати на второто място във втора група на елитната дивизия на надпреварата.

С успеха пък Швейцария измести съперника от върха заради по-добри показатели в преките двубои, след като възпитаниците на Владимир Петкович бяха загубили първия мач в Брюксел с 1:2.

"Високомерие? Не, просто те ни изненадаха с контраатаките си, а ние сякаш забравихме да се защитаваме", коментира наставникът на белгийците Роберто Мартинес.

"Трудно е да се обясни какво се случи. Започнахме добре, след това Швейцария вече нямаше какво за губи. Дадохме им възможности и те се възползваха, за да се върнат в мача. Трябва да анализираме добре този двубой и да се опитаме да осъзнаем грешките си. Загубата е още по-горчива с оглед на това, че започнахме толкова добре", допълни той.

Белгия загуби едва за втори път под ръководството на Мартинес, който пое състава след Евро 2016, като другото поражение беше на полуфиналите на Мондиал 2018 в Русия от бъдещия шампион Франция.