Белгийският национал Тома Мюние съжалява беше много разочарован след загубата с 2:5 от Швейцария в Лигата на нациите. Бронзовият медалист от Мондиал 2018 поведе с 2:0, но допусна загуба, която лиши отбора от класиране на 1/2-финалите за сметка на "часовниците".

"Началото беше перфектно за нас. Поведохме с 2:0, а можеше да вкараме и още голове. Може би си помислихме, че вече сме в топ 4. Със сигурност за мен това беше най-лошият мач с националната фланелка", каза Мюние.

Вратарят Тибо Куртоа също отдава обрата на отпускането след добрата преднина в началото. "Мисля, че това 2:0 ни донесе чувството, че повече нищо не може да се обърка. Но това е мач на най-високо ниво и се надявам, че тази загуби ще ни бъде като урок за бъдещето", каза Куртоа. 

Халфът Торган Азар, който се разписа два пъти в първите 17 минути, определи срещата като "странна". "Може би началото беше прекалено добро и ние станахме прекалено сигурни, че сме изпълнили задачата си. С преднина от 2:0 по никакъв начин не трябваше да изпускаме победата. Трябва да се поучим от грешките си, защото получихме много важен урок", каза Азар.