Олимпик Лион спря серията на ПСЖ без загуба във френската Лига 1, след като го обърна с 2:1 у дома в мач от 23-ия кръг. Двубоят се игра пред погледа на Оле Гунар Солскяер, чийто Манчестър Юнайтед среща парижани в Шампионската лига. 

Хлапетата изиграха страхотен мач и заслужено спечелиха, за да нанесат първо поражение в първенството на шампионите и едва третото им за за сезона във всички турнири. 

Те изостанаха в началото, когато Анхел ди Мария откри още в 7-ата минута. Това бе попадение №1000 за ПСЖ, откакто клубът стана собственост на катарката компания „Катар Спортс Инвестмънт”. 

Последва обаче натиск на Лион и след няколко спасявания на Алфонс Ареола, вратарят не успя да се справи при едно центриране и Муса Дембеле изравни с глава. Малко след почивката голмайсторът спечели дузпа, която Набил Фекир превърна в гол за 2:1, а до края гостите така и не успяха да изравнят. 

Поражението обаче изобщо не е фатално за ПСЖ, който има 56 точки, с 10 повече от Лил и два мача по-малко от Кучетата. Лион е трети с 43 точки, но вече на цели 6 от четвъртия Сент Етиен.