Расинг Клуб, един от петте гранда на аржентинския футбол, спечели деветата си титла на страната, след като завърши 1:1 при гостуването си на Тигре в Сан Фернандо в 24-ия кръг на първенството. Това е и второ шампионско звание за отбора в последните пет издания.

Синьо-белите от Авеланеда - предградие на Буенос Айрес, печелят шампионското звание кръг преди края, след като и преследвачите им от Дефенса и Хустисия завършиха наравно 1:1 у дома с Унион (Санта Фе). Така неделните резултати запазиха дистанцията от 4 точки между двата отбора - 56 за Расинг и 52 за Дефенса и Хустисия.

Расинг откри резултата в 57-ата минута на стадион Хосе Деладжована по малко странен начин чрез халфа Аугусто Солари. Спорна топка на границата на наказателното поле беше посрещната от нападателя на гостите Дарио Цвитанич и защитника Нестор Мойраги. Кълбото отскочи от телата на двамата, направи странна парабола и се отби в горната греда, като вратарят Маринели не успя да я отклони. Там притича Солари, който вкара от метър. Домакините от Тигре изравниха в 4-ата минута на добавеното време чрез защитника Лукас Родригес, който се разписа от фаул.

Расинг показа най-стабилната игра през сезона, като в 24 мача постигна 17 победи, 5 равенства и претърпя едва две поражения. В последната среща за сезона другата седмица Расинг ще получи купата на своя стадион именно в мач с преследвача си Дефенса и Хустисия.

Треньорът им Едуардо Кодет печели първата си шампионска титла в кратката си кариера, след като преди това на два пъти падна във финала за Купата на страната начело на Росарио Сентрал.

"Напълно заслужено печелим шампионата, тъй като сме начело в класирането от 4-ия кръг насам и не го изпуснахме, заяви щастливият наставник на Расинг. Звездата на шампионите през този сезон е голмайсторът им Лича Лопес, който е отбелязал 17 попадения.