Ръководството на ЦСКА планира тотално преобразяване на стадион "Българска армия". Клубът обяви, че има планове за изграждане и финансиране на нов стадион. След като съоръжението претърпи реконструкция, то ще бъде без лекоатлетическа писта пред секторите "Б", "В" и "Г", които ще бъдат приближени до терена. 

Пистата може да се запази единствено пред централната трибуна. В плановете има идея целият стадион да бъде покрит с козирка, а не както сега само сектор "А". "Армията" може да се превърне в едно от съоръженията, с които България ще кандидатства за Евро 2028. Капацитетът на обновения стадион също ще бъде увеличен и ще стане 25 хил. зрители. Ще бъде изграден и подземен паркинг.

Днес ще стане ясно кога клубът ще обяви своите намерения за стадиона. Очаква се плановете да бъдат анонсирани по-късно през седмицата. Подобна информация бе публикувана на официалния сайт на "червените":

"През следващата седмица основните акционери в клуба Гриша Ганчев и Юлиан Инджов ще представят бъдещите си планове за новия стадион на ЦСКА. Двамата ще запознаят спортната общественост с всички детайли по мащабния проект за изграждането и финансирането на съоръжението. Конкретната дата и час на събитието ще бъдат допълнително обявени".

Все още не е ясно дали от ЦСКА ще дадат пресконференция или ще представят проекта под друга форма.

Преди 3 години и половина Гриша Ганчев говори пред феновете на "Армията". Още тогава той анонсира част от своите планове за стадиона: "Имаме няколко варианта да решим въпроса за базите с държавата. Първият е публично-частно партньорство. Вторият е пак да ни го дават под наем под някаква форма. Но стадионът не бива да бъде в този вид. Секторите трябва да дойдат зад вратите. Това е много тежка инвестиция, но не е невъзможно да се случи. Ще започнем постепенно - с единия сектор, после с другия, с третия и така нататък", заяви Ганчев през октомври 2015 година.

Тези дни той трябва да представи плановете за новия вид на стадиона.