Тъкмо се измъкна от зоната на изпадащите във френската Лига 1 и отборът на Монако може да попадне в нова турбулентна ситуация, пише сайтът Le 10 Sport.

Причината е, че назрява с все по-голяма сила конфликт между старши треньора Леонардо Жардим и спортния директор Майкъл Еменало.

Според източник на изданието, напрежението между португалския треньор и нигерийския спортен директор на Монако взело сериозен връх след поражението от Каен през уикенда. Жардим е забранил на всички шефове да влизат в съблекалнята при отбора без негово разрешение. Но Еменало си позволил да влезе при играчите и да им говори за поражението от Каен, което буквално вбесило Жардим.

Вижте класирането в Лига 1

Веднага след това треньорът е отишъл при хората на върха в клуба и е заявил, че не желае да работи повече с Еменало. Но уволнение или отстраняване на нигерийския директор за момента не се обсъжда и не се коментира, най-вече по финансови съображения. След уволнението на Тиери Анри в клуба нямат излишни пари за нова неустойка.

Жардим беше върнат по спешност в Монако, след като при Тиери Анри отборът се срина в зоната на изпадащите и дълго време положението беше безнадеждно. Но сега принцовете се изкачиха на 16-а позиция и са на 7 точки от изпадащите, което е доста по-успокояващо.