ПСЖ не успя още снощи да спечели предсрочно титлата на Франция, след като изненадващо завърши 2:2 при домакинството си на Страсбург в мач от 31-ия кръг на Лига 1.

Треньорът на богаташите Томас Тухел даде шанс за изява на куп младоци и резерви заради кадрови проблеми. Германският спец не можеше да разчита на фигури като Анхел Ди Мария, Неймар, Единсон Кавани и Маркиньос, докато Килиан Мбапе получи почивка.

Шанс за титулярно място получи Ерик Максим Чупо-Мотинг, който откри резултата на "Парк де Пренс" в 13-ата минута. Четвърт час по-късно обаче 30-годишният футболист направи пропуска на века. Вместо да отбележи на празна врата от голлинията, той изчисти топката, все едно е защитник на Страсбург.

На пейката Мбапе гледаше невярващо, а след мача Чупо-Мотинг не скри разочарованието си. "Първоначално си помислих, че Кристофър Нкунку няма да вкара и исках да направя добавка. После реших, че защитникът може да пресече топката, зачудих се дали да я докосна, защото не знаех дали съм в засада. Всички стана много бързо. Докоснах кълбото, но не влезе във вратата. Това е истински срам за мен. Извинявам се", заяви грешникът пред Canal +.

ПСЖ остава убедителен лидер и шансът да изпусне титлата граничи с невъзможното. Страсбург пък спря столичани за втори път през сезона в първенството, след като през есента измъкна 1:1 у дома. 

Вижте класирането в Лига 1