Колумбия победи с 1:0 Парагвай и завърши група В на турнира Копа Америка с пълен актив от 9 точки и без допуснат гол. На 2-о място в потока завърши Аржентина, която спечели за първи път на турнира- 2:0 срещу гостуващия тим на Катар.

На стадион Арена Фонте Нова в Салвадор единственото попадение вкара халфът Густаво Куеляр в 31-ата минута. С поражението парагвайците остават с 2 точки и тази вечер ще разберат дали продължават или отпадат, като надеждата им е Япония и Еквадор в група С да завършат наравно.

Колумбийците, които са печелили турнира само през 2001-а година, също все още не знаят съперника си, като той ще бъде 2-ият от група С. Това могат да станат Япония или Уругвай.

Селекционерът на тима Карлош Кейрос направи няколко промени в стартовия състав, като поне петима от титулярите получиха почивка. Вратарят Давид Оспина пък се наложи спешно да замине за родината си поради семейни причини. Радамел Фалкао сам е поискал да играе, явно ядосан от липсата на голове в турнира, но и сега не успя да се разпише.

Нападателят на Парагвай Оскар Кардосо пък не успя да създаде кой знае какви проблеми на защитата на Колумбия, които реално контролираха мача. Единственото попадение дойде при атака от дясно, в която Куеляр елиминира защитник и веднага изстреля топката, преминала през краката на вратаря Гатито Фернандес.

През втората част на мача Хамес Родригес се появи на терена вместо Хуан Куадрадо и подаде на Луис Диас, който вкара, но голът беше отменен с ВАР заради игра с ръка на голмайстора.