Аржентина хвана последния влак и се класира за 1/4-финалите на турнира Копа Америка, след като победи Катар с 2:0 в последния си мач от Група В, игран на стадион "Арена до Гремио".

Футболистите на селекционера Лионел Скалони видимо играха по-добре и заслужено се поздравиха с успеха. Лаутаро Мартинес (4') откри резултата още в началото на срещата, а Серхио Агуеро (82'), който изигра много силни 90 минути, заслужено се разписа и оформи крайния резултат.

Така Аржентина с определена доза късмет завърши на второ място с актив от 4 точки. Това се случи с помощтта на първенеца Колумбия (9т.), който победи Парагвай (2т.) с 1:0 в другия мач от Група В. Катар остава на последното място с един пункт.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iZU_2g4wezc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по перфектен начин за гаучосите. В 4-ата минута Лаутаро Мартинес получи добро подаване на границата на наказателното поле и отправи плътен изстрел по земя, който не остави шансове на вратаря Саад Ал Шееб.

Попадението подейства мотивиращо на аржентинците и те се настаниха трайно в половината на Катар в опити да удвоят преднината си. В 22-ата минута това можеше да се случи, след като Лионел Меси пусна хитър пас към Серхио Агуеро. Острието на Манчестър Сити шутира, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

В 33-ата минута Педро Мигел Корея изскочи зад защитата на южноамериканците и бе на сантиметри от това да засече остро центриране отляво, но решаващата намеса на Николас Отаменди не позволи това да се случи.

В добавеното време на първата част Катар бе много близо до изравнително попадение. Басам Хишам Ал-Рауи блесна с добро изпъление от пряк свободен удар. Топката обаче се удари в лявата греда.

През второто полувреме гаучосите продължиха да стоят по-добре на терена. В 50-ата минута Агуеро получи топката и отправи изстрел от линията на пеналтерията. Кълбото обаче попадна в ръцете на вратаря Ал Шееб.

Малко след това само в разстояние от две минути нападателят имаше нови две възможности да се разпише, но геройските изяви на стража и защитата на катарците предотвратиха това да се случи.

В 78-ата минута топката попадна удобно в краката на влезлия като резерва Пауло Дибала на границата на наказателното поле. Той стреля мощно от движение, но топката прелетя високо над напречната греда.

В 82-ата минута Серхио Агуеро оформи крайния резултат. Нападателят предприе самостоятелен рейт между защитата на Катар и с прецизен диагонален удар по земя прати топката във вратата за 0:2.

Kатар - Аржентина 0:2

Голмайстори: Лаутаро Мартинес (4'), Серхио Агуеро (82')

Катар: Ал Шееб, Корея (Исмаил 85'), Ал-Рауи, Хухи, Салман, Ал Хайри (Алахрак 77'), Будиаф, Ал Хайдос, Хатим, Афиф, Алмоез
Селекционер: Феликс Санчес Бас

Аржентина: Армани, Саравия, Фойт (Пецела 85'), Отаменди, Таяфико, Паредес, Ло Селсо (Акуня 55'), Де Пол, Меси, Мартинес (Дибала 76'), Агуеро 
Селекционер: Лионел Скалони

Порто Алегре, стадион "Арена до Гремио"
Съдия: Хулио Баскунан
Жълти картони: Алмоез, Будиаф, Алахрак (Катар); Ло Селсо, Фойт (Аржентина)