Разследващите органи, които гледаха обвиненията срещу Неймар в изнасилване, обявиха, че случаят е приключен заради липса на доказателства. 

В началото на юни футболистът беше обвинен от бразилския модел Нажила Триндаде, че я е насилил в хотелска стая в Париж през май 2019 година.

Според говорителя на главния прокурор на щата Сао Пауло разследването е прекратено заради липса на доказателства, пише "Дневник". Все пак и други прокурори ще се произнесат, но към момента полицията вече не следи случая.

Футболистът на ПСЖ отрече всички обвинения, като заподозря опит за изнудване. След новината за прекратяване на разследването говорителят на Неймар отказа коментар.

В последния месец Неймар няколко пъти говори за случая. Той разпространи видео в социалните мрежи, в което обясни, че е обвинен в изнасилване, но няма нищо вярно в твърденията на Триндаде. Той публикува и съобщения в Whatsapp, които е разменял с манекенката.

Неймар играе за ПСЖ, но иска да напусне френския отбор, като е спряган за завръщане в Барселона. Бразилецът премина в Париж през 2017 г. за рекордните 222 милиона евро.