За култа на аржентинците към Диего Марадона може да се говори много. Това, което стана във вторник в Росарио обаче, беше определено като емоционално, вълнуващо и дори сюрреалистично.

Марадона се завърна на стадиона на "Нюелс олд бойс", където игра през 90-те години на миналия век. Този път той дойде като съперник, тъй като е начело на "Химнасия" (Ла Плата).

Легендата на световния футбол беше посрещнат като герой. В часовете преди мача стотици привърженици на домакините му направиха своеобразна серенада, която той прие с удоволствие, пише "Дневник".

На стадиона ръководството на "Нюелс олд бойс" връчи на Марадона скъп подарък - фланелка с номер 10 и надпис "Доня Тота", посветен на майка му Далма Салвадора Франко. Бившият футболист се разчувства и се разплака.

Последва бурното посрещане на препълнения стадион. Там за Марадона имаше нова изненада - трон, от който да ръководи мача. Пред публиката той загатна, че някой ден ще се завърне в клуба.

По време на двубоя навършващият 59 години днес Марадона стоеше на трона си и отпиваше от енергийна напитка. Футболистите на "Химнасия" добавиха още емоции, като постигнаха най-голямата си победа като гост от 23 години след гръмкото 4:0 в Росарио.

За "Химнасия" това беше втора победа през сезона, но и втора в последните три мача, като отборът е предпоследен със седем точки.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Jm41Co_wxJs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="es" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/TNTSports?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#TNTSports</a> La inconfundible firma de Maradona en el sillón que le dio Newell&#39;s.<a href="https://twitter.com/hashtag/Newells?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Newells</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Gimnasia?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Gimnasia</a> <a href="https://t.co/qMUgUJeWOZ">pic.twitter.com/qMUgUJeWOZ</a></p>&mdash; TNT Sports LA (@TNTSportsLA) <a href="https://twitter.com/TNTSportsLA/status/1189308031214981120?ref_src=twsrc%5Etfw">29 октомври 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>