Бившият италиански футболист и треньор Дино Дзоф заяви, че най-много съжалява за това как се е развила кариерата на англичанина Пол Гаскойн.

77-годишният Дзоф бе наставник на Гаскойн в Лацио в началото на 90-те години на миналия век, когато постепенно започна и залезът на кариерата на талантливия плеймейкър.

"Бях отчаян, защото той бе като велик художник, който забрави как се рисува", каза легендарният световен шампион от 1982 година Дзоф пред Рай Радио 2.

"Винаги съм харесвал творците, хората с идеи. Например вратарите като мен не създават нищо. Той ме побъркваше от яд, а аз го съжалявах, защото Газа пропиляваше изкуството си безразборно."

"Късаше ми се сърцето като го гледах, но още когато дойде в Лацио, бе ясно, че Газа ще има много проблеми, когато спре да играе. Това бе логична последица. А да спре в този момент, щеше да бъде най-лошото за него, защото тогава бе пикът в кариерата му", добави Дзоф.

Гаскойн стана звезда в Англия с екипите на Тотнъм и Нюкасъл, след което пристигна в Рим, където прекара три сезона.

"Спомням си, че един път той пристигна за тренировъчния ни лагер качил 12 килограма. С плитка и с 12 излишни килограма. Не успях да го позная. Бях истински отчаян, когато го видях. Трябваше да попитам другите дали наистина това бе Гаскойн. Той си беше. За нищо не съжалявам повече в цялата си кариера", завърши бившият италиански национал.