Само на 21 години Килиан Мбапе има срещу името си много значими постижения във футбола, като е световен шампион и едва вторият тийнейджър, вкарал във финал. Френският нападател обаче вече има своята следваща голяма цел, а тя е участие на олимпийските игри.

Мбапе иска да бъде част от футболния турнир в Токио през 2020 г. въпреки очертаващото се натоварено лято за него.

Дотук нападателят е изиграл 22 мача за ПСЖ и Франция през сезона, а през следващото лято националният тим на "петлите" ще бъде част от Евро 2020. Континенталната надпревара ще се проведе между 12 юни и 2 юли, а футболният турнир на олимпиадата започва на 23 юли, четири дни преди официалното откриване. Финалът е на 8 август – денят, в който започва новият сезон в Лига 1.

"Имам огромно желание да играя на олимпийски игри поне веднъж в моята кариера. Знам, че последната дума ще има моят тим ПСЖ, защото ако те не искат, аз ще се съобразя. Вече говорих с националния треньор Дидие Дешан и го уверих, че това мое желание няма да се отрази на участието ми на европейското, искам да играя и в него", каза Мбапе пред "Франс футбол".

На олимпийски игри могат да участват футболисти до 23-годишна възраст, като всеки отбор има право да регистрира и трима по-големи играчи.

"Дори да не успея да играя в Токио, ще имам друг шанс в Париж през 2024 г., когато ще бъде истинска чест за всеки французин да бъде сред олимпийците. Смятам, че поне веднъж в кариерата си трябва да участвам на олимпийски игри", добави нападателят, цитиран от "Дневник".

За втора поредна година Мбапе беше избран за футболист №1 на Франция.