Бившата звезда на Милан и Реал Мадрид – Кака, изказа предпочитанията си между Лео Меси и Кристиано Роналдо, които от над 10 години водят историческа битка за най-добър футболист на планетата.

Именно бразилският плеймейкър беше последният футболист, спечелил Златната топка, преди да започне доминацията на Меси и Роналдо. После тя беше прекъсната от Лука Модрич, а след това аржентинският гений се върна на върха и задмина Кристиано по брой отличия – 6 срещу 5.

"Играх с Роналдо в Реал Мадрид, но ще избера Меси. Той е гений, истински талант. Начинът, по който играе, е невероятен. Кристиано е машина. Той не е просто силен и бърз, има и манталитет на шампион. Иска винаги да печели и да е най-добрият. Това е невероятно. Двамата ще влязат в историята и имаме голям късмет, че можем да ги гледаме", заяви Кака.

Той беше съотборник с Роналдо в Реал между 2009 и 2013 г. Кака обаче не разгърна потенциала си на "Сантяго Бернабеу" заради множество контузии. Той прекрати професионалната си кариера през 2017 г.