На 8 юни професионалният футбол в Швейцария трябва да тръгне отново. Разбира се, без зрители по трибуните в условията на разпространението на коронавируса.

Мерките за борба със заразата в страната на часовниците и шоколадите бяха облекчени, като това се отразява и на спорта. От 11 май в масовия му вариант са разрешени тренировки или игри в групи до 5 човека, но без телесен контакт и при строго спазване на хигиена и дистанция, пише "24 часа".

В професионалния спорт ограниченията, които налагат властите в Швейцария, са по-малки. От 11 май може да се провеждат тренировки и в групи с повече от 5-има състезатели.

В швейцарския футбол продължава да работи героят от световното първенство в САЩ през 1994 г. Петър Александров. Той е помощник в треньорския щаб на втородивизионния “Аарау”.

С рестарта на първенствата Швейцария ще последва Австрия, където се очаква това да стане още през май. На 25-и следващия месец ще започне отново футболният шампионат на Чехия. Този на Швеция ще тръгне пак на 8 юни, при това със зрители.