Президентът на УЕФА Александър Чеферин очаква отложеното европейско първенство да се проведе по план догодина, сподели той за испанският вестник El Mundo.

Евро 2020, което трябваше да се състои в 12 града между юни и юли, беше отложено през март за 2021, след като новият коронавирус блокира световния спорт.

Чеферин каза миналата седмица, че има проблеми с три от домакините, докато подчерта, че тези опасения няма да попречат турнирът да се проведе. Говорейки за El Mundo, Чеферин остана уверен, че надпреварата ще се проведе през 2021.

„Да, бих заложил за това. Не виждам защо да не се проведе. Не смятам, че вирусът ще остане вечно. Ситуацията е сериозна, но се подобрява и сега сме по-внимателни. Знаем повече за вируса и за момента съм по-оптимистично настроен“, започна той за испанското издание.

Докато някои първенства, подобно на Бундеслигата, се завърнаха, а други вероятно ще ги последват, мачовете ще се играят при закрити врати за момента, а някои експерти предупредиха, че няма да бъде безопасно за привържениците да посещават стадионите, докато не бъде открита ваксина.

Въпреки това, Чеферин вярва, че скоро феновете отново ще могат да подкрепят любимите си отбори от трибуните.

„Не харесвам мрачните прогнози, според които ни чака втора, трета или пета вълна. Хората знаят, че един ден ще умрат, но нужно ли да сме толкова притеснени сега? Необходимо ли е да се всява страх? Не мисля".

"Готови сме да проведем Европейското и ще следваме препоръките на здравните власти. Абсолютно убеден съм, че добрият стар футбол с привърженици по стадионите ще се завърне скоро“, завърши Чеферин. /БГНЕС